dilluns, 31 de gener del 2011

MÚSICA I ESCENA


Abans de la invenció del cinema, hi ha hagut molts gèneres musicals que han conreat la fusió entre música i art dramàtic (escena). Alguns com la sarsuela, l'opereta, el vodevil, el music-hall o el cabaret  han passat de moda, però d'altres com el musical i l'òpera se'n continuen fent i estrenant avui dia. Hi ha llocs com Boadway o Londres on hi ha musicals que es representen durant anys i on molts actors del cinema hi participen. És gairebé una norma que abans de fer-se pel·lícula un musical ha de triunfar primer en aquest llocs. Busca les definicions d'aquests gèneres al teu llibre o a internet i posa-les al teu bloc. 

Aquí tens també una llista d'alguns dels més importants compositors de musicals. Fes una petita ressenya biogràfica de cadascun i una llista dels seus principals musicals (com a màxim has de triar 4, però han de ser famosos!). Inclou un vídeo del que consideris més conegut de cada compositor. 
  • John Kander
  • Andrew Lloyd Webber
  • Stephen Sondheim
  • Leonard Bernstein
Fixa't en la fotografia. De quin musical es tracta? Fes un petit resum de l'argument del musical. En quin altra obra està inspirat? Inserta  també un album de picasa amb els principals personatges i els seus noms en e teu bloc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada