dilluns, 8 de novembre del 2010

ELS INSTRUMENTS DEL BARROC

El barroc és un període on es desenvolupa molt la música instrumental. Aquestes són algunes de les raons d'aquest creixement:
  1. La millora en la construcció dels instruments: els luthiers de Cremona (Itàlia) van donar lloc als millors instruments de corda fregada de la història, són els Amati, Guarneri i Stradivari.
  2. La generalització dels instruments de teclat, amb les seves qualitats harmòniques. L'orgue i sobretot el clavicèmbal eren els encarregats d'acompanyar totes les obres amb l'anomenat "baix continu".
  3. La constant recerca de la perfecció porta la interpretació a l'extrem de la dificultat tècnica. És el que anomenem virtuosisme.
  4. L'estabilitat de l'orquestra, basada en els instruments de corda fregada més el baix continu, anirà afegint instruments de vent com l'oboè, les flautes, el fagot, la trompeta i altres. També s'afegeixen les timbales.


Fes una nova entrada en el teu bloc titulada "els instruments del barroc" i completa aquests exercicis:
  1. Mira el vídeo de Youtube de la part superior, inserta'l en el teu blog i explica les seves característiques (el text que inicia aquesta entrada et pot ajudar)
  2. Posa una imatge d'un violí Stradivarius en el teu bloc (que sigui autèntic eh!) 
  3. Inserta un vídeo d'orgue interpretant alguna obra de J.S. Bach
Visita aquesta web sobre els instruments del barroc, completa el joc que et proposa i contesta les següents preguntes en el teu bloc:
  1. Com es diu el nou tipus de flauta del barroc?
  2. Característica històrica del oboè
  3. Quina funció tenien els instruments de vent metall a l'Edat Mitjana?
  4. En quina època s'estableix l'orquestra?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada